Целта на проекта на наредба е да регламентира на национално ниво най-новите научно обосновани стойности за прием на хранителни вещества и енергия, с оглед гарантиране на здравословно хранене на населението в Република България.
Наредбата определя средни енергийни потребности за различните възрастови групи и по пол; препоръчителен хранителен прием на белтък, въглехидрати, витамини и минерални вещества; адекватен хранителен прием на белтък, общи мазнини, мастни киселини, общи въглехидрати, хранителни влакнини, витамини, минерални вещества и електролити; адекватен хранителен прием на вода; горни граници за нерисков хранителен прием на витамини, минерални вещества и електролити; препоръчителни интервали за хранителен прием на белтък, общи мазнини, мастни киселини, общи въглехидрати и хранителни влакнини.
---
Пакет основни документи
Консултационен документ
---
Справка становища
---
31.10.2017
30.11.2017
---
Справка или съобщение.---
Окончателен акт на Министерския съвет